گذراندن به طور میانگین 40 ساعت در هفته در محل کار به لحاظ جسمی و ذهنی خستهکننده است اما خود محل کار هم میتواند به طریقی به این خستگی دامن بزند.
نشستن و ایستادن به مدت طولانی موجب درد و تأثیرات بد و ناخوشایند میشود و بعضی مشاغل نیز باعث افزایش وزن میشوند اما به گفته متخصصان تغذیه و سلامت، چندین کار را میتوان انجام داد تا محل کار به محیطی سالم تبدیل شود.
ورزش درجا
اگر فضای کافی در اختیار داشته باشید، میز و سایر مبلمان محل کار را میتوان به عنوان تجهیزات ورزشی مورد استفاده قرار داد.
برای مثال دستها را در لبه میز قرار دهید و حرکات شنا را روی میز انجام دهید. این حرکت را سه بار در روز و هر بار به تعداد 10 مرتبه انجام دهید، یا یک دمبل در کشوی خود داشته باشید و در زمان صحبت با تلفن از آن استفاده کنید.
تحرک داشته باشید
نشستن پشت میز به مدت طولانی برای سلامتی بسیار مضر است و شما نیاز دارید هر یک ساعت یا دو ساعت یک بار از پشت میز بلند شوید و حرکتی انجام دهید.
در این صورت ماهیچهها نیز ضعیف خواهند شد. برای مثال از جای خود بلند شوید و بسته یا کاغذی را به همکار خود برسانید یا از دورترین سرویس بهداشتی استفاده کنید
به حالت بدن خود در سر کار توجه کنید
بعضی مشکلات سلامتی که افراد با آن مواجه میشوند، به طرز نشستن و راه رفتن آنها بستگی دارد. نزدیک میز کار خود بنشینید.
محل قرارگیری مانیتور باید به گونهای باشد که وقتی صاف مینشینید، مانیتور درست در مقابل چشمانتان باشد. کیبورد به گونهای روی میز قرار گیرد که بسیار بالا یا پایین نباشد.
از پیش برنامهریزی کنید
غذاهای محل کار مانند نوشیدنیها و دسرها بسیار وسوسهانگیزند. بهتر است غذای خود را از قبل در خانه آماده کنید؛ هم سالمتر است و هم ارزانتر.
حداقل هر چهار ساعت یک بار باید غذا خورد. با درست کردن غذا در خانه این امکان به راحتی برای شما به وجود خواهد آمد و همچنین میتوانید در میانوعدهها از میوه استفاده کنید. بسیار ضروری است که آب به میزان زیاد بنوشید تا از دیهیدراته شدن جلوگیری کنید.
بهداشت را رعایت کنید
بسیاری از کارمندان سر میز خود غذا میخورند و به همین دلیل به طور معمول همزمان با صرف غذا چندین کار را با هم انجام میدهند اما این کار بسیار خطرناک است زیرا بسیاری از باکتریها روی میز کار مخفی شدهاند.
پیش و پس از صرف غذا باید دستها را شست و میز را تمیز کرد. نگذارید میز محلی برای رشد باکتری باشد. مساله دیگر نگهداری غذا در دمای مناسب است.
غذای گرم باید به صورت گرم و غذای سرد باید به صورت سرد نگهداری شود. غذای سرد را در یخچال قرار دهید و غذای گرم را به اندازه کافی گرم کنید.
همشهری تندرستی